Konferencija povodom Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Međunarodna organizacija rada (ILO) proglasila je 28. april Svjetskim danom zaštite i zdravlja na radu. Od 1996. godine se ovaj dan u 120 zemalja svijeta obilježava kao međunarodni dan sjećanja na poginule radnike pod motom „Sjetimo se mrtvih, borimo se za žive“. Navedeni datum je odabran kao uspomena na 28 smrtno stradalih u nesreći na radu na gradilištu, u saveznoj državi Connecticut u SAD-u. Poseban naglasak se stavlja na prevenciju povreda na radu i profesionalnih oboljenja.

Kako bismo, uprkos trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom COVID-19, obilježili ovaj dan i podsjetili se svih žrtava na radu u prethodnoj godini, a posebno odali počast i priznanje svim ljekarima i ostalim medicinskim radnicima koji su posljednjih mjeseci izgubili živote na svojim radnim mjestima širom svijeta, organizovaćemo online konferenciju preko Zoom aplikacije.

Cilj je da svi učesnici, kao i oni koji to žele da budu, kažu nešto o aktuelnoj situaciji iz svog ugla, odnosno o zaštiti i zdravlju na radu u vrijeme korone, a svi zainteresovani koji se priključe, mogu postaviti pitanja ili dati komentare.

Na konferenciji će govoriti predstavnici UZNRCG, predstavnik Uprave za inspekcijske poslove Zlatko Popovic , predstavnici socijalnih partnera - poslodavaca i sindikata, predstavnik doktora medicine rada, predstvanici ILO (Međunarodne organizacije rada) iz Crne Gore Nina Vujovic Krgovic i Srbije Jovan Protić, predstavnik/ca WHO (Svjetske zdravstvene organizacije), predsjednik makedonskog udruženja za zaštitu i zdravlje na radu MOSHA Milan Petkovski.

Pozivamo vas da uzmete učešće na konferenciji koja će se održati u utorak 28.aprila, s početkom u 12 h.

Pristup na link je:

Topic: Konferencija povodom Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu

Time: Apr 28, 2020 12:00 PM Budapest

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/95103035555

LOGO MALI uznr novo

Udruženje zaštite na radu crne gore je organizacija lica (stručnjaka) obrazovana radi razvijanja aktivnosti na unapređivanju zaštite na radu i poboljšanja uslova rada i radne sredine.


E-mail: uznr@t-com.me
Radno vrijeme: Pon - Pet 8:00 - 16:00

Tel: 020 671 340

Untitled 5

BALCANOSH 436x272

Pretraga