Sastanak sa predstavnicima Direkcije za zaštitu i zdravlje na radu

U okviru aktivnosti projekta „Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje bezbjednih i zdravih radnih mjesta“, u Ministarstvu rada i socijalnog staranja je 04. septembra 2019. godine, održan sastanak sa predstavnicima Direkcije za zaštitu i zdravlje na radu. Sastanku su prisustvovali predstavnici šest organizacija civilnog društva, s kojima su potpisani ugovori za finansiranje projekata u oblasti zaštite i zdravlja na radu, na osnovu javnog konkursa „ZAŠTITA I ZDRAVLJE NA RADU ZA SVE AKTERE U PROCESU RADA".
Prisutni su, u cilju međusobnog informisanja i pracenja realizacije projekta, prezentovali plan budućih aktivnosti. U cilju postizanja što boljih rezultata u ovoj oblasti, organizacije će se truditi da ostvare dobru saradnju, ne samo s predstvanicima Ministarstva već i međusobnu, u svrhu razmjenivanja iskustava, znanja i dobre prakse.
Povećanjem kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i poboljšanjem saradnje s javnim institucijama, kao dodatna vrijednost, poboljšaće se javno-privatno partnerstvo. Budući da je Crna Gora multinacionalna država, sve sve nacionalnosti, osobe s invaliditetom, žene, mladi, zaposleni u neformalnoj ekonomiji, imaće koristi od sprovođenja planiranih aktivnosti.
Udruženje zaštite na radu će kroz planirane informativne sastanke, radionice i treninge, nastojati da doprinese podizanju svijesti poslodavaca i zaposlenih. Poslodavci će biti podsticani da učestvuju u kreiranju ambijenta i kulture zaštite i zdravlja na radu u svojoj kompaniji, kroz davanje mišljenja i predloga za obezbeđivanje zdravih i sigurnih radnih mjesta, a zaposleni će biti podsticani da shvate neophodnost saradnje s menadžmentom, radi preuzimanja pravih mjera i smanjenja rizika, odnosno izvora opasnosti, koji mogu dovesti do povreda, odnosno profesionalnih oboljenja.

Image
Image
Image

LOGO MALI uznr novo

Dobro došli na zvanični sajt Udruženja zaštite na radu


E-mail: uznr@t-com.me
Radno vrijeme: Pon - Pet 8:00 - 16:00

Tel: 020 671 340

Pretraga