Svečano potpisivanje ugovora o finansiranju projekata OCD

Svečano potpisivanje ugovora o finansiranju projekata OCD u oblasti zaštite i zdravlja na radu, iz sredstava opredijeljenih za raspodjelu nevladinom sektoru - Ministarstvo rada i socijalnog staranja,
Podgorica, 30.07.2019.

U utorak, 30. jula 2019. godine, svečano je potpisan ugovor o finansiranju projekta „Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje bezbjednih i zdravih radnih mjesta“, koji će Udruženje zaštite na radu CG, realizovati kroz planirane aktivnosti u narednih 12 mjeseci, s početkom 01. avgusta 2019. godine. U ime UZNRCG, ugovor je potpisao potpredsjednik udruženja Branislav Šebek.

.Ministarstvo je finansiralo 7 projekta nevladinih organizacija, za koja su sredstva u ukupnom iznosu 119.394,4 eura raspodijeljena na osnovu Odluke sa Javnog konkursa „Zaštita i zdravlje na radu za sve aktere u procesu rada“. Odluku je donijela Komisija Ministarstva, polazeći od raspoloživih sredstava, na osnovu Rang liste projekata bodovanih od strane nezavisnih procjenjivača i ispunjenosti svih konkursnih uslova.

Konkurs je sproveden prvi put za oblast zaštite i zdravlja na radu, po modelu koji je propisao Zakon o nevladinim organizacijama, a u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore o utvrđivanju prioritetnih oblasti od javnog interesa i visine sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2019.godini.

Prisutne je pozdravio Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja.

Za realizaciju ovog projekta, komisija je odobrila iznos sredstava od 18.872,00 (osamnasest hilajada i osamsto sedamdeset dva eura). Sredstva će biti isplaćena na žiro račun udruženja u roku od 45 dana od dana potpisivanja ugovora.

 

Podgorica, 01.08.2019. Koordinator projekta
Đina Janković

Image
Image
Image

LOGO MALI uznr novo

Dobro došli na zvanični sajt Udruženja zaštite na radu


E-mail: uznr@t-com.me
Radno vrijeme: Pon - Pet 8:00 - 16:00

Tel: 020 671 340

Pretraga