Svečano potpisivanje ugovora o finansiranju projekata OCD

Svečano potpisivanje ugovora o finansiranju projekata OCD u oblasti zaštite i zdravlja na radu, iz sredstava opredijeljenih za raspodjelu nevladinom sektoru - Ministarstvo rada i socijalnog staranja,
Podgorica, 30.07.2019.

U utorak, 30. jula 2019. godine, svečano je potpisan ugovor o finansiranju projekta „Promocija zaštite i zdravlja na radu i obezbjeđivanje bezbjednih i zdravih radnih mjesta“, koji će Udruženje zaštite na radu CG, realizovati kroz planirane aktivnosti u narednih 12 mjeseci, s početkom 01. avgusta 2019. godine. U ime UZNRCG, ugovor je potpisao potpredsjednik udruženja Branislav Šebek.

.Ministarstvo je finansiralo 7 projekta nevladinih organizacija, za koja su sredstva u ukupnom iznosu 119.394,4 eura raspodijeljena na osnovu Odluke sa Javnog konkursa „Zaštita i zdravlje na radu za sve aktere u procesu rada“. Odluku je donijela Komisija Ministarstva, polazeći od raspoloživih sredstava, na osnovu Rang liste projekata bodovanih od strane nezavisnih procjenjivača i ispunjenosti svih konkursnih uslova.

Konkurs je sproveden prvi put za oblast zaštite i zdravlja na radu, po modelu koji je propisao Zakon o nevladinim organizacijama, a u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore o utvrđivanju prioritetnih oblasti od javnog interesa i visine sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2019.godini.

Prisutne je pozdravio Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja.

Za realizaciju ovog projekta, komisija je odobrila iznos sredstava od 18.872,00 (osamnasest hilajada i osamsto sedamdeset dva eura). Sredstva će biti isplaćena na žiro račun udruženja u roku od 45 dana od dana potpisivanja ugovora.

 

Podgorica, 01.08.2019. Koordinator projekta
Đina Janković

Image
Image
Image

LOGO MALI uznr novo

Udruženje zaštite na radu crne gore je organizacija lica (stručnjaka) obrazovana radi razvijanja aktivnosti na unapređivanju zaštite na radu i poboljšanja uslova rada i radne sredine.


E-mail: uznr@t-com.me
Radno vrijeme: Pon - Pet 8:00 - 16:00

Tel: 020 671 340

Untitled 5

BALCANOSH 436x272

Pretraga