NOVOSTI    

FEBRUAR 2018

UZNRCGU skladu sa aktivnostima projekta  “Podizanje kapaciteta i jacanje uloge regionalnih gradjanskih organizacija u unapredjenju uslova rada preko dijaloga sa javnim institucijama”, projekta finansiranog od strane Evropske Unije, objavljujemo poziv za angažovanje domaceg eksperta/konsultanta za potrebe izrade Studije stanja zastite i zdravlja na radu.

Ekspert studija 2.docx

Budzet ekspert studija.doc

Aneks 5 organizacija i metodologija ekspert studija.docx

 

OKTOBAR 2017

UZNRCG je u maju 2015. godine, u Obzoru (Bugarska), kao jedan od osnivaca, postalo clan balkanske mreze za zastitu i zdravlje na radu - BALcanOSH net.

U mrezi su osim nas i udruzenja iz Makedonije, Srbije, Kosova, Bugarske, Albanije, Hrvatske i Slovenije, a osnovana je uz podrsku ILO-a (Medjunarodne organizacije rada) i IOSH-a (Institucije za zastitu i zdravlje na radu, iz Velike Britanije).

Jedna od aktivnosti ove mreze je da jednom godisnje organizuje medjunarodnu konferenciju iz oblasti ZiZNR, u jednoj od drzava clanica. Nakon Makedonije i Slovenije, koje su prethodne dvije godine bile organizatori (Ohrid, Bled), Crna Gora je ove godine domacin ovog velikog medjunarodnog skupa.

Buduci da je ovo velika cast i obaveza, kako za UZNRCG tako i za nasu drzavu, imamo obavezu i odgovornost da iskoristimo priliku i prezentujemo Crnu Goru na najbolji moguci nacin.

Konferencija ce se odrzati u hotelu Mediteran, u Becicima, 26. 27. i 28. oktobra 2017. godine.

S obzirom na znacaj ovog dogadjaja, sto je veliki izazov ne samo za udruzenje vec i za struku uopste, puno bi nam znacilo da doprinesete organizaciji konferencije.

Invitation

Poziv za sponzorstvo i reklamiranje

Pozivnica na nasem jeziku

Sponsors criteria

Agenda ENG

Agenda MNE

 

SEPTEMBAR 2017

Forme za ucesce prijave za trenera

Oglas poziv za trenera

Poziv za trening

Prijava za ucesce na treningu

AVGUST 2017

U okviru projekta "Povećanje kapaciteta i jačanje uloge regionalnih građanskih organizacija za poboljšanje uslova rada i dijaloga s javnim institucijama", organizovaćemo trodnevni trening od 19. do 21. septembra, u hotelu Slovenska plaža, u Budvi.


Glavni cilj ove aktivnosti je pružanje trodnevnog treninga za organizacije civilnog društva, medijske organizacije i javne institucije u Crnoj Gori. ... Cilj ovog treninga je ojačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i javnih instituacija u oblasti standarda zaštite i zdravlja na radu, vještine zagovaranja i lobiranja, dugoročnog strateško organizacijskog planiranja, finansiranja diverzifikacije predstavnika organizacija civilnog društva. Stoga će domaći treneri za zaštitu i zdravlje na radu, zagovaranje i lobiranje, kao i regionalni i EU stručnjaci, biti angažovani u pripremi i realizaciji 1/5 planova treninga. Na treningu ce se stavljati focus i na poboljšanje znanja članova regionalnih organizacija civilnog društva na razvoju komunikacijske strategije, komunikacijskih alata i tehnika s javnim i medijskim sadržajima. Programi osposobljavanja takođe će pomoći učesnicima da: zagovaraju priznavanje uloge organizacija civilnog društva, utiču na korist marginalizovanih, dobiju savjete za pomoć u borbi za finansiranje, saznaju o prilikama, pokažu svoj uticaj kako bi stekli javnu podršku, definišu izgled organizacija civilnog društva u okruženju i kako povezivanje na nacionalnom i regionalnom nivou može pomoći i doprinijeti uticanju na procese odlučivanja.

 

 

KONTAKT

 

  uznr@t-com.me  UL. 4. jula 109, 81000 Podgorica
   +382 (0) 69 484 031  +382 (0) 20 671 340